Reisplan om de Cinque Terre per camper te bezoeken (MotorHome)

Reisplan om de Cinque Terre per camper te bezoeken (MotorHome)
Geplaatst door:   Toni Martins
Aanbevolen seizoen:   Het hele jaar
Aanbevolen duur:   3 Dagen
Een bezoek aan de Cinque Terre in een camper begint met de vraag: waar parkeren? In Levanto of La Spezia? Dit zijn de twee steden die het dichtst bij de Cinque Terre liggen en waar je kunt parkeren, overnachten en bezoeken.
Vergeet niet dat geen van de dorpen een plek heeft om te parkeren of een camper te parkeren, zelfs voor een auto is het in sommige behoorlijk moeilijk en moet je veel lopen.
Na analyse van de twee locaties, rekening houdend met in ons geval verschillende factoren: afstand tot het treinstation, veiligheid, gemak en diensten aangezien we een paar dagen zouden blijven en we hadden geen rekening gehouden met de prijs van het park. Toen een plek waar het park niet te ver van het centrum lag omdat we naar de supermarkt moesten, naar het restaurant, zonder ver te hoeven lopen en voor dat alles besloten we in het Acqua Dulce-park te blijven (gedetailleerde informatie hieronder). Het was slechts 15 minuten lopen naar het treinstation en 5 minuten naar het historische centrum en naar het strand (hoewel we het niet gebruikten zoals we in de winter bezochten.
Waarom hebben we ervoor gekozen om Cinque Terre met de trein te bezoeken? Welnu, in de winter zijn er maar 3 manieren om de dorpen te bezoeken (te voet, per trein, per auto) natuurlijk is de meest comfortabele, snelste manier per trein, in het toeristenseizoen is er ook de mogelijkheid om per boot te bezoeken, maar vanaf wat we hebben geanalyseerd, was niet de optie die bij ons paste, omdat de boot Corniglia niet aandoet en een bezoek aan de 4 dorpen aan zee in één dag vrij kort is, je ziet uiteindelijk het havengebied en weinig anders. Dus kozen we ervoor om alles met de trein te doen, zonder heel vroeg op te hoeven staan, en het bezoek te verdelen over 2 dagen, Monterosso, Manarolla en Vernazza op de 1e dag, Riomaggiore en Corniglia op de 2e dag.
Hoewel we 6 dagen bleven, was het onze beslissing om uit te rusten en de reis te reorganiseren, want om Cinque Terre te bezoeken hoef je maar 3 nachten te blijven.
De afstand tussen elk dorp is gemiddeld 5 minuten met de trein, we hebben ervoor gekozen om een ​​pas voor 2 dagen te kopen (kosten 26,5 € per persoon) inclusief gebruik van het toilet, internet in de trein en op de stations (werkt niet) en de minibus van station Corniglia naar het dorp en terug. Als u één sectie per keer koopt, is het misschien goedkoper, maar het is veel lastiger.
In La Spezia zijn er opties voor Campervan Areas, goedkoper, maar wij geven de voorkeur aan Levanto vanwege de voorwaarden zoals ik eerder schreef en de afstand tot het treinstation.
Hieronder vindt u stapsgewijze informatie over het park en de 5 dorpen van de Cinque Terre-groep.

Hier zijn de video's van de vijf dorpen:
MONTEROSSO al Mare

VERNAZZA

CORNIGLIA

MANAROLLA

RIOMAGGIORE

De reis
 

Camping AquaDulce in Levanto

Lat: 44.166163 - Lon: 9.613480
N: 44° 9' 58.1868 "       E: 9° 36' 48.528"
  Camping AquaDulce em Levanto  
Levanto
  Camping AquaDulce em Levanto  
Levanto
  Camping AquaDulce em Levanto  
Levanto
  Camping AquaDulce em Levanto  
Levanto
  Camping AquaDulce em Levanto  
Levanto

Toen we aan het analyseren waren in welk park we zouden verblijven tijdens ons bezoek aan de Cinque Terre, hebben we alle opties bekeken, zowel in Levanto als in La Spezia en afhankelijk van wat we wilden, kozen we voor het Acqua Dulce-park. Dit komt omdat het degene was die open was in deze tijd van het jaar, we bezochten Cinque Terre half februari, het was degene die zich (onder de open) het dichtst bij het treinstation, het stadscentrum en alles bevond . Bovendien heeft het park een uitstekende infrastructuur, de badkamers zijn voorzien van verwarming, achtergrondmuziek, zijn zeer schoon en alles is nieuw. De camperservice is compleet en zeer goed uitgerust en onderhouden. Het heeft een zeer goed uitgeruste wasservice, wat voor ons, die al 2 weken op reis zijn, erg belangrijk was. Het is uitstekend beveiligd en ligt op slechts 15 minuten lopen van het station en op 5 minuten lopen van het centrum met bars, restaurants en supermarkten.
Daarom was dit onze keuze als park, maar het is goed om er rekening mee te houden dat het in de toeristenseizoenen noodzakelijk is om te reserveren, want ook nu is het bijna vol.
In deze tijd van het jaar is het dagtarief op het park 37,5 euro
Commentaar Camping AquaDulce in Levanto
Voeg foto´s toe aan: Camping AquaDulce in Levanto


Bezoek MONTEROSSO al Mare, Cinque Terre

Lat: 44.145513 - Lon: 9.648910
N: 44° 8' 43.8468 "       E: 9° 38' 56.076"
  Monterosso  
  Monterosso  
  Monterosso  
  Monterosso  
  Monterosso  
  Monterosso  
  Monterosso  
  Monterosso  
  Monterosso  
  Monterosso  
  Monterosso  
Monterosso al Mare
  Monterosso  
Monterosso al Mare
  Monterosso  
Monterosso al Mare

Monterosso is het grootste van de Cinque Terre-dorpen, omgeven door wijngaarden en olijfboomgaarden. Het dorp Monterosso is op een unieke manier gestructureerd, aangezien de Aurora-toren, die op de berg San Cristoforo werd gebouwd als verdediging tegen aanvallen van piraten, tegenwoordig het middeleeuwse en oude deel van het dorp scheidt van het moderne en residentiële deel. eerste dorp om te bezoeken, zodra we uit de trein stapten, vonden we een plek die in niets leek op wat ik op foto's over het dorp had gezien, feit is dat het station zich in het modernste deel bevindt, je moet volgen aan de linkerkant, passeer de Aurora Tower en dan komen we aan bij het dorp. Naast de Aurora-toren maakten we van de gelegenheid gebruik om nog een stukje omhoog te gaan en het uitkijkpunt van São Francisco en de kerk van het klooster van de Kapucijnen te bezoeken. Het klooster was wegens werkzaamheden gesloten. Eenmaal in het dorp kunt u een bezoek brengen aan de kerk van San Giovanni, het oratorium van de Confraternita dei Neri Mortis et Orationis en het standbeeld van Neptunus, geplaatst op de rotspunt naast het strand van Fegina aan de Ligurische Zee. Monterosso is het dorp met de grootste stranden en de beste strandspullen.

Bekijk hieronder de video van Monterosso:

MONTEROSSO al Mare
Commentaar Bezoek MONTEROSSO al Mare, Cinque Terre
Voeg foto´s toe aan: Bezoek MONTEROSSO al Mare, Cinque Terre


Bezoek VERNAZZA, Cinque Terre

Lat: 44.134911 - Lon: 9.684614
N: 44° 8' 5.6796 "       E: 9° 41' 4.6104"
  Vernazza  
  Vernazza  
  Vernazza  
  Vernazza  
  Vernazza  
  Vernazza  
  Vernazza  
  Vernazza  
  Vernazza  
Vernazza

Vernazza was het dorp dat ik het leukst vond om te bezoeken, heel mooi, het heeft een haven met een prachtige ligging in het landschap, de gekleurde huisjes in Genuese stijl op de rotsen, de smalle steegjes en heel mooie steegjes.
De hoofdstraat die naar de zee leidt is erg interessant, zonder twijfel mijn favoriet. Als je besluit Vernazza met de auto te bezoeken, vergeet dan niet je auto te parkeren op een kleine parkeerplaats die op 1 km van het dorp ligt en € 3 per uur kost, dan moet je naar beneden en naar boven, dus het is beter om te gaan met de trein. Wat te bezoeken in Vernazza, zonder twijfel de haven, de kerk van Santa Margherita d'Antiochia van de SEC. XIV, het Doria-kasteel, met zijn Belforte-wachttoren (maar let op de tijden en tijd van het jaar, we beklommen al die trappen die een strijd waren en gesloten waren toen we aankwamen) maar het was het waard voor de steegjes waar we doorheen gingen . Het bezoek aan Vernazza duurt niet langer dan 2 uur (een stop voor lunch of relaxen in een van de vele typische bars niet meegerekend).

Bekijk hieronder de video van Vernazza:

VERNAZZA
Commentaar Bezoek VERNAZZA, Cinque Terre
Voeg foto´s toe aan: Bezoek VERNAZZA, Cinque Terre


Bezoek CORNIGLIA, Cinque Terre

Lat: 44.118708 - Lon: 9.715979
N: 44° 7' 7.3488 "       E: 9° 42' 57.5244"
  Corniglia  
Corniglia
  Corniglia  
  Corniglia  
  Corniglia  
  Corniglia  
  Corniglia  
  Corniglia  
  Corniglia  
Corniglia
  Corniglia  
Corniglia
  Corniglia  
Corniglia
  Corniglia  
Corniglia
  Corniglia  
Corniglia

Corniglia, het kleinste dorp in de Cinque Terre-groep, ligt niet aan zee zoals de andere. Om deze reden en omdat de toegang moeilijk is, is Corniglia het minst bezocht en ook het minst toegankelijk. Hoewel het ook een treinstation heeft, ligt Corniglia op 1200 meter van het station als je met de auto naar boven gaat, of 900 meter als je te voet naar boven gaat. Toegang voor voetgangers is erg moeilijk en moeilijk, het beste is om de minibus te nemen die vanaf het station naar het centrum van het dorp vertrekt en € 2,5 kost. Bij een bezoek aan het dorp Corniglia is er niet veel te zien, behalve de kerk van San Pietro, die van alle kerken die ik in de Cinque Terre heb gezien de mooiste is, met zeer mooie schilderijen, dan is er de Largo Taragio die toegang geeft tot het uitkijkpunt vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de kust en vanwaar je Manarolla kunt zien liggen. Corniglia is niet aan te raden om met de auto te gaan. Hoewel er op 500 meter van het dorp een parkeerplaats is, is de weg naar Corniglia erg bochtig en is de route vaak beschadigd door aardverschuivingen.

Bekijk hieronder de video van Corniglia:
CORNIGLIA
Commentaar Bezoek CORNIGLIA, Cinque Terre
Voeg foto´s toe aan: Bezoek CORNIGLIA, Cinque Terre


Bezoek MANAROLLA, Cinque Terre

Lat: 44.104799 - Lon: 9.729427
N: 44° 6' 17.2764 "       E: 9° 43' 45.9372"
  Manarolla  
  Manarolla  
  Manarolla  
  Manarolla  
  Manarolla  
  Manarolla  
Corniglia
  Manarolla  
Manarola
  Manarolla  
Manarola
  Manarolla  
Corniglia
  Manarolla  
Corniglia
  Manarolla  
Corniglia

Persoonlijk vond ik Manarolla erg leuk, het is een dorp zonder strand, met een kleine vissershaven met helder water en huizen die op de rotsen lijken te staan.
Zodra we op het terras kwamen waar je uitzicht hebt op de hoofdstraat, viel mijn oog meteen op de boten die op straat geparkeerd stonden. Langs de hoofdstraat tot aan de haven liggen overal boten geparkeerd, misschien omdat dit de tijd van het jaar is dat er niet wordt gevist omdat het winter is, maar het is heel interessant om te zien. Manarolla heeft een promenade die de haven rechts verlaat richting Corniglia, waar je het mooiste uitzicht over het dorp hebt en waar je de mooiste foto's kunt maken. Een van de attracties van Manarolla vindt plaats tussen december en januari, namelijk de kerststal. Manarolla de tijd die nodig is om te bezoeken is niet langer dan 2 uur,

Bekijk hieronder de video van Manarolla:

MANAROLLA
Commentaar Bezoek MANAROLLA, Cinque Terre
Voeg foto´s toe aan: Bezoek MANAROLLA, Cinque Terre


Bezoek RIOMAGGIORE, Cinque Terre

Lat: 44.100670 - Lon: 9.736139
N: 44° 6' 2.412 "       E: 9° 44' 10.1004"
  Riomaggiore  
  Riomaggiore  
  Riomaggiore  
  Riomaggiore  
  Riomaggiore  
  Riomaggiore  
  Riomaggiore  
  Riomaggiore  
  Riomaggiore  
  Riomaggiore  
  Riomaggiore  
Riomaggiore
  Riomaggiore  
Riomaggiore

Riomaggiore is het verste dorp van Levanto, maar tegelijkertijd het dichtst bij La Spezia. Het treinstation ligt aan de andere kant van de heuvel, het is noodzakelijk om door een tunnel te gaan om het centrum van het dorp en het havengebied te bereiken.
Het is een van de mooiste vanuit mijn oogpunt, maar ook de moeilijkste om te bezoeken als je elke hoek wilt kennen. Riomaggiore kan worden opgedeeld in 3 delen, het centrum, het stationsgebied en het zondaarskwartier. Alle Cinque Terre-dorpen hebben veel paden, hier in Riomaggiore is er een van de bekendste (Sentiero dell'Amore), maar er zijn ook 2 paden die vertrekken vanuit Manarolla, een aan zee en de andere landinwaarts. De plek met het beste uitzicht op Riomaggiore is het plein naast het gedeeltelijk verwoeste kasteel of omhoog gaan in de lift naast de kerk. (Toegang tot de kerk is een beetje moeilijk, trappen en nog meer trappen). Om deze dorpen te bezoeken moet je in goede fysieke conditie zijn, wil je alles weten wat ze te bezoeken hebben. Het belangrijkste punt van bezoek waar iedereen naartoe gaat, is de vissershaven en de visserswijk, het heeft een zeer grote schoonheid, helder en transparant water, de vissersboten zijn klein en kleurrijk. Geniet daarna van de bars en restaurants in de steegjes en steegjes van het dorp. Andere plaatsen om te bezoeken zijn: de kerk van San Giovanni Battista, de kerk van Santa Maria Assunta en de hoofdstraat die naar de zee leidt.


Klik op de volgende afbeelding om de video van Riomaggiore te bekijken:

Bekijk de video van RIOMAGGIORE
Commentaar Bezoek RIOMAGGIORE, Cinque Terre
Voeg foto´s toe aan: Bezoek RIOMAGGIORE, Cinque Terre


Comments
Heeft nog steeds geen opmerkingen voor
Reisplan om de Cinque Terre per camper te bezoeken (MotorHome)
Laat je reactie achter

  Dankjewel

Andere routes

Roteiro das vilas Medievais da Bretanha
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: France
Afstand om te reizen: 729 km
Geplaatst door: Toni Martins
Rota dos Castelos do Alentejo
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 431 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Rota das Aldeias, Vilas e Cidades históricas do centro de Portugal
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 595 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Roteiro para visitar Cinque Terre em Autocaravana (MotorHome)
Routebeschrijving voor: Italy
Geplaatst door: Toni Martins
Do Rio de Janeiro a Santos
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Brazil
Afstand om te reizen: 589 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Rota das Aldeias de Xisto
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 429 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Rota dos vinhos, das vilas e cidades mais bonitas da Alsácia
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: France
Afstand om te reizen: 138 km
Geplaatst door: Toni Martins
Rota dos 19 Castelos da região da Serra da Estrela
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 531 km
Geplaatst door: Toni Martins
Passamos pela Eslovénia e fomos visitar as grutas de Škocjan, Postojna e o castelo de Predjama
Routebeschrijving voor: Slovenia
Geplaatst door: Toni Martins
Roteiro das praias e vilas históricas da região de Porto Seguro
Routebeschrijving voor: Brazil
Afstand om te reizen: 155 km
Geplaatst door: Toni Martins
Roteiro dos Alpes Franceses
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: France
Afstand om te reizen: 1041 km
Geplaatst door: Toni Martins
O que visitar, onde e quando visitar a Ilha de São Jorge nos Açores
Routebeschrijving voor: Portugal
Geplaatst door: Toni Martins
Visitando Florença / Firenze, Toscana
Routebeschrijving voor: Italy
Geplaatst door: Toni Martins
Rota dos Pirenéus Espanhóis
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Spain
Afstand om te reizen: 668 km
Geplaatst door: Toni Martins
Rota das Barragens ao Sul do Rio Tejo
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 749 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Visitando Matera, Alberobello e Polignano a Mare
Routebeschrijving voor: Italy
Geplaatst door: Toni Martins
Rota das Praias do Algarve
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 200km
Geplaatst door: Antonio Martins
Visitando a Toscana em carro de aluguer e autocaravana
Routebeschrijving voor: Italy
Afstand om te reizen: 200 km
Geplaatst door: Toni Martins
8 países (Republica Checa, Áustria, Eslováquia, Hungria, Croácia, Eslovénia, Itália, Alemanha)
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Czech Republic
Afstand om te reizen: 3370 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Visitando Soajo, Lindoso e Aldeia das Pontes
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 36km
Geplaatst door: Toni Martins
Internet Satélite para autocaravana, como funciona e quanto custa
Routebeschrijving voor: Portugal
Geplaatst door: Toni Martins
Visitando a Aldeia de Pitões das Júnias
Routebeschrijving voor: Portugal
Geplaatst door: Toni Martins
Escapadinha para visitar Castelo de Vide e Marvão
Routebeschrijving voor: Portugal
Geplaatst door: Toni Martins
Rota Romântica da Alemanha
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Germany
Afstand om te reizen: 416 km
Geplaatst door: Toni Martins
Rota de Ushuaia a Chaiten no Chile via Porvenir
Routebeschrijving voor 4x4
Routebeschrijving voor: Argentina
Afstand om te reizen: 3120 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Rota das Cidades Históricas de Minas Gerais
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Brazil
Afstand om te reizen: 1061 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Roteiro dos Mais Belos Lagos de Itália
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Italy
Afstand om te reizen: 1305 km
Geplaatst door: Toni Martins
Rota de Buenos Aires a Ushuaia ao longo da Ruta 3
Routebeschrijving voor 4x4
Routebeschrijving voor: Argentina
Afstand om te reizen: 3900 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Rota do Rio Guadiana
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 309 km
Geplaatst door: Antonio Martins
O que visitar, o que fazer em Buenos Aires
Routebeschrijving voor: Argentina
Geplaatst door: Angela Martins
 

Waarom boeken bij ROTAS TURISTICAS
De beste prijzen
Onze partnerships met de grootste operatoren ter wereld bieden een zoektocht naar de beste prijzen op de markt.
Meer opties
In Rotas Turisticas kunt u het hotel boeken, het vliegticket kopen, de transfer van de luchthaven naar het hotel boeken en vice versa, de lokale excursies boeken, de auto huren, een reisverzekering afsluiten en de plaatsen bezoeken die u kunt bezoeken en waar u naartoe kunt gaan.
Vakantietips & bestemmingen
Honderden vakantiebestemmingen met alle opties waarmee u eenvoudig de bestemming kunt kiezen die het beste bij uw droomvakantie past.
ROTAS TURISTICAS


Volg ons op sociale netwerken
  

 
Rotas Turisticas
Grupo Público · 8.410 membros
Aderir ao grupo
Podem publicar fotos das vossas viagens, férias, locais que estiveram ou gostariam de estar. Podem divulgar negócios ou actividades...